Jeugd

Bij al onze activiteiten voor de jeugd maken wij een mix van spelen en leren. Het voelt als een gezellig uitje, maar ongemerkt werken we stevig aan de leerdoelen, die voor bijna elk kind worden opgesteld. De begeleiding in de groep wordt verzorgd door één of meer stagiaires en vrijwilligers onder leiding van de zorgboer of zorgboerin. Het logeren vindt plaats in het gezin van de zorgboer en zorgboerin.

Begeleiding Groep

Naschools of zaterdag

Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag en op de zaterdag organiseren wij begeleide groepsactiviteiten voor jongeren van (ongeveer) 7 tot 12.
Wt we precies gaan doen, bepalen we samen: willen we met de dieren aan de gang, de tuin in, knutselen, een spelletje doen of iets heel anders? Wij geven suggetsies maar er is veel ruimte voor eigen inbreng.
Natuurlijk kunnen de deelnemers tijdens de activiteit ook even 'afhaken'. Een rustig hoekje, knuffeldieren, wat speeltuig geven voldoende ruimte om even op adem te komen of juist stoom af te blazen.
De indeling van de activiteitendagen zijn steeds hetzelfde. De deelnemers weten na enige tijd dus precies wat er wanneer gaat gebeuren, en zo'n schema geeft houvast.
Elke deelnemer is natuurlijk anders, maar voor bijna allemaal geldt dat er extra aandacht besteed moet worden aan de sociale vaardigheden, het vergroten van het zelfvertrouwen en verbeteren van de motoriek. Daar is het programma helemaal op ingericht. Daarnaast heeft elke deelnemer naturlijk zijn of haar eigen leerdoelen.

Vakantieopvang

In schoolvakanties organiseren we regelmatig een snipperdag: een heel dagprogramma. Vaak gaan we ergens naar toe, maar ook een wat grotere activiteit op ons eigen erf kan ons een leuke dag bezorgen. Naast de snipperdagen kunnen kinderen in de vakanties meelopen met de volwassenen. Op die dagen organiseren wij geen heel dagprogramma maar vullen de dag met het verzorgen van de dieren, vrij spelen en wat er zich verder zo voordoet...

Logeren, kort verblijf, 24 uurs opvang

Wij hebben logeerplekken, maar logeren is altijd maatwerk, dus mail ons even als je wilt komen slapen.

Kosten en doelgroepen

Wij hebben contracten met een aantal gemeenten (Zorg in Natura) of de begeleiding kan uit een PGB worden betaald.

Meer informatie

Op dit moment is er nog plaats in de meeste groepen.
Natuurlijk kun je via de mail of telefonisch (0344-662338) contact met ons leggen!
Cadeautje uit de tuin


Spelen met de dieren


Ons huis