Volwassenen

Onze boerderij biedt een beschutte omgeving, waarin plaats is voor jong en oud. Behalve de dagbesteding voor volwassenen met een beperking hebben we mogelijkheden voor vrijwilligers, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, of mensen die "er even uit" moeten om bijvoorbeeld de mantelzorgers even te ontlasten.
Wij kennen twee soorten van dagbesteding: werkplekken en gezelligheidsplekken.

De beschutte werkplek

Op de werkvloer hebben we dagelijks plek voor maximaal vijf deelnemers. Zo'n kleine groep vinden we fijn omdat iedereen dan écht gekend kan worden en daardoor is de sfeer uitstekend en hoort iedereen erbij.
Sommige deelnemers komen full time, maar parttime kan natuurlijk ook!
Wij hebben een gemengde groep. Dat wil zeggen dat wij niet de mensen met één bepaalde beperking in een apart groepje zetten. Wat ons betreft is iedereen even welkom! Of dat voor jou de beste keus is, dat weet je niet vantevoren: tijdens de intake en bij het proefdraaien kunnen we pas echt ontdekken of jij bij onze groep past, en onze groep bij jou.
Wat het werk betreft zijn we vrij maar niet vrijblijvend: je kiest deels je eigen werkzaamheden, en je hoeft niet hard te kunnen werken, maar afspraak is afspraak en wat je belooft, dat moet je doen. Daarbij vinden we samenwerken minstens zo belangrijk als apart werken en helpen we elkaar waar nodig.

De gezelligheidsplek

Voor mensen die niet (meer) hoeven te werken hebben wij de gezelligheidsplek. We genieten met hen van wat er op de boerderij te beleven is en verzinnen eenvoudige activiteiten die op een speelse manier gericht zijn op het behouden (of herstellen) van vaardigheden.

Hoe ziet een dagje KEI eruit?

Omdat regelmaat voor veel mensen (en ook voor onszelf) heel plezierig is, verloopt elke dag volgens een vast schema.

De blokken vullen we in met een planbord. Er is een lijst met wekelijkse taken en natuurlijk is er ook in elk seizoen ander werk te doen (klik hier voor de actuele werkzaamheden). Omdat we een kleinschalige all-round boerderij zijn, zijn er heel veel verschillende werkzaamheden mogelijk: met de dieren, in de tuin, in de keuken of voor de winkel of klussen in de klusschuur of op het erf.
Met de hele groep bepalen we wie welke werkjes gaat doen en dat zetten we op het planbord.
Natuurlijk zorgen we ook dat er regelmatig tijd overblijft om even bij te praten, iets nieuws te proberen of een spelletje te doen.
Voor de mensen die voor de gezelligheid komen wordt een individueel schema gemaakt.

Kosten en begeleiding

Deelnemers met een indicatie betalen voor de benodigde begeleiding vanuit hun PGB of via Zorg in Natura.
Deze begeleiding wordt verzorgd door de zorgboer en de zorgboerin, die daarbij worden geholpen door vrijwilligers en stagiaires.

Meer informatie

Op dit moment is er nog plaats op alle werkdagen.
Op vrijdagmorgen van 10 tot 12 uur ben je zonder afspraak welkom om eens rond te kijken en kennis te maken.
Natuurlijk kun je ook via de mail of telefonisch (0344-662338) contact met ons leggen!
Oogst uit de moestuinOnze paarden in de mistKittens om op te passen